Campagneverloop en teeltvergaderingen

08 november 2023

Door goede inzet van telers en loonwerkers hebben we tot op heden landelijk voldoende bieten om de fabrieken te voorzien. Dat ondanks de vele regen. De planningen worden soms noodgedwongen aangepast. Telers die niet rooien worden naar achter in de campagneplanning geschoven. Telers die wel rooien of gerooid hebben worden eerder afgenomen. De mate van aanpassingen in planningen varieert per gebied.

Door de grote hoeveelheden neerslag en donker weer stijgt het suikergehalte niet. Daarentegen zien we een sterke wortelgroei. De verwachting is 6 ton bieten meer dan begin augustus is aangegeven, 86 ton. Dat betekent een circa 10 dagen langere campagne. Samen met de vertraagde opstart van de fabrieken in het begin is de verwachting dat de campagne circa 13 dagen langer gaat duren en uitkomt op eind januari.

Teeltvergaderingen

Voor december en januari worden 32 teeltvergaderingen verspreid over het land gepland. Naast actuele teeltzaken wordt aandacht besteed aan de maatschappelijke uitdagingen, waaronder waterkwaliteit. In deze link zijn de locaties en data van vergaderingen opgenomen. Telers zijn met bedrijfsopvolgers of medewerkers van harte welkom.