Goud voor duurzame bietenteelt

20 oktober 2022

Na een uitvoerige audit onder bietentelers en bij Cosun Beet Company heeft Cosun wederom de hoogste status van duurzame bietenteelt behaald.

Na een uitvoerige audit onder bietentelers en bij Cosun Beet Company heeft Cosun wederom de hoogste status van duurzame bietenteelt behaald. Volgens de internationale standaard SAI (Sustainable Agricultural Initiative) is opnieuw de status 100% Goud afgegeven. Een belangrijk onderdeel voor deze waardering is het Unitip teeltregistratie- en adviesprogramma. Het SAI Goud-niveau draagt bij aan goede klantrelaties.

Volop bieten gerooid
Met gunstige rooiomstandigheden worden volop bieten gerooid waardoor de veldvoorraden voor verlading ruim voldoende is. Benut de gunstige weersomstandigheden, zie ook het IRS-Informatieartikel ‘Rooiwerk vraagt dit jaar extra aandacht’. Het gemiddelde suikergehalte van vorige campagneweek is opgelopen naar 16,9%. De bladschimmelaantasting neemt zienderogen toe. De hoge temperaturen van de afgelopen weken dragen bij aan de uitbreiding van de aantasting. Nu nog een bladschimmelbestrijding uitvoeren is echter niet meer rendabel.