Cosun lid genomineerd voor Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024 | Breng nu uw stem uit!

12 maart 2024

Met trots kunnen we melden dat Cosun lid Peter van den Hoek met VOF van den Hoek een van de vijf genomineerden is voor de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024. Deze prestigieuze agrarische ondernemersprijs wordt elk jaar toegekend aan ondernemers die zich onderscheiden door hun innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

In Heinenoord, Zuid-Holland, leiden Peter van den Hoek (56), zijn vrouw Anja (53), en broer Arie-Pieter (59) samen met hun zoons Wim (23) en Chris (22) een 350 hectare groot akkerbouwbedrijf. Naast suikerbieten telen ze diverse andere gewassen, waaronder consumptieaardappelen, pootaardappelen, wintertarwe, uien en bonen. Ook besteden ze 10 hectare aan akkerrandenbeheer. Op de schuurdaken schitteren maar liefst 2.500 zonnepanelen. Deze maken het bedrijf niet alleen energieneutraal, met een imposante 500 kWh-accu wordt overtollige energie opgeslagen. Het is slechts één voorbeeld van de vele innovaties op het akkerbouwbedrijf, waar biodiversiteit centraal staat. Lees hier een portret van Peter en zijn bedrijf dat we eerder maakten voor Groeikracht Cosun.

Stem ook op Van den Hoek voor de publieksprijs!
Naast de prestigieuze juryprijs maken de genomineerden ook kans op de publieksprijs. En hier komt uw stem van pas! Wilt u net als wij dat VOF van den Hoek de publieksprijs én €2.500,- wint? Breng dan uw stem uit vóór 27 maart 00.00 uur en maak het verschil.

STEM NU