AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 Security code

Betacal Telerregeling opengesteld

Nieuws Image
08 maart 2022
Bietentelers kunnen vanaf morgen tot 1 april opgeven of ze deelnemen aan de Betacal Telerregeling 2022. De leveringen gelden vanaf campagne 2022.
Via de telerregeling kunnen telers een hoeveelheid Betacal ontvangen gebaseerd op de afgelopen campagne geleverde bieten, kosteloos of tegen een sterk gereduceerd tarief.
Telers hebben de keuze uit Betacal Filter (vast) of Betacal Flow (vloeibaar). Het percentage af te nemen product op basis van geleverde bieten in 2021 is 4,5% voor Flow of 3,5% voor Filter. Dit percentage is iets lager dan eerder in Cosun Magazine is gepubliceerd.
 
Extra bestellen
Telers die naast de telerregeling een extra hoeveelheid Betacal willen bestellen kunnen dit via het Ledenportaal doen. Dit kan zowel voor levering op korte termijn als levering vanaf campagne 2022. Er is op dit moment nog product voorradig.
Ook niet-bietentelers kunnen Betacal bestellen, kijk voor meer informatie op Cosun - Ledensite - Betacal (cosunleden.nl).
 
Betacal is een snel werkende kalkmeststof die naast het op peil brengen van de pH ook de bewerkbaarheid van de grond sterk verbetert. Naast Calciumoxide bevat Betacal ook de nutriƫnten magnesium, stikstof, fosfaat, kalium en zwavel.
Kijk voor meer informatie over productkenmerken en nutriĆ«ntengehaltes op Betacal info (cosunleden.nl). Adviezen over bekalken zijn te vinden in de IRS Teelthandleiding hoofdstuk Kalkbemesting en de applicatie kalkbemesting.