Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik wil me abonneren op Cosun nieuws.

 Security code

Zon brengt suiker

Nieuws Image
27 september 2017
De tweede campagneweek bracht betere weersomstandigheden dan de eerste. Het drogere en zonniger weer gaf vorige week een verbetering van het suikergehalte naar 15,95%. De tarra is nog niet afgenomen. De Agrarische Dienst verwacht deze week en komende week een verdere verbetering van de kwaliteit, zowel stijging van het suikergehalte alsook een daling van het tarrapercentage. Dit laatste omdat met de dag de rooiomstandigheden ook beter worden. Klik hier voor de kwaliteitscijfers per regio.
De opbrengsten van de inmiddels geoogste en geleverde percelen zijn relatief hoog. De prognose van de gemiddelde suikeropbrengst per hectare is iets verhoogd naar 15 ton suiker per hectare. 
De verwerking van de bieten, die de eerste week vertraging opgelopen had in Dinteloord, is afgelopen week conform planning verlopen.
 
Digitale informatie en communicatie
Dit voorjaar is Suiker Unie overgestapt naar volledige digitale communicatie. Een klein aantal telers ontvangt desgevraagd de informatie nog op papier, tegen betaling. Nu informatie digitaal wordt verstuurd, kunnen telers alle informatie, bijvoorbeeld over LLB’s, toewijzing, leveringsvoorwaarden, campagneplanning, leveringsgegevens, voorschotten, etc. op het ledenportaal raadplegen. Als er nieuwe informatie is geplaatst krijgen zij een attendering per e-mail. Voor sommigen is het misschien nog even wennen dat er geen post meer op de deurmat valt. Maar het is gemakkelijk om alle gegevens, ook van voorgaande jaren, snel via internet te kunnen raadplegen.
Een veel gestelde vraag is wanneer de leveringsgegevens beschikbaar zijn. Deze informatie, naast veel andere veel gestelde vragen, is te raadplegen op de Cosun leden site. Klik hier om de tabel te raadplegen betreffende leveringsgegevens.

bietenhoop.jpg