Toewijzingspercentage voor 2022 105%

Nieuws Image
04 augustus 2021
Het toewijzingspercentage is daarmee drie procent hoger dan dit jaar en gelijk aan 2020. De suikervoorraden zijn lager, de verwachte suikerproductie is dit jaar lager dan gepland en de markt ontwikkelt zich positief waardoor het toewijzingspercentage voor 2022 hoger is. Met deze drie procent hogere toewijzing verwachten we ruim 1,2 miljoen ton suiker te produceren voor afzet in 2022-2023.
Bietentelers van Cosun ontvangen rond 17 augustus de individuele toewijzing, tegelijk met de mogelijkheid om bietenzaad met vroegbestelkorting te bestellen. Het toewijzingspercentage wordt vermenigvuldigd met het aantal LLB’s dat een teler op naam heeft. Dit leidt tot de hoeveelheid bieten die een teler in 2022 kan leveren.
 
Campagne start op 13 september
Cosun heeft besloten om de bietencampagne te starten op maandag 13 september voor beide fabrieken. In de tweede week van augustus ontvangen de telers de definitieve campagne indeling die te raadplegen is op het ledenportaal. Met de huidige opbrengstverwachting is een campagne van 120 dagen voorzien.
 
Aanbod Toptex
Gelijk aan vorig jaar kunnen bietentelers sinds vandaag tot 31 augustus Toptex bestellen. Toptex helpt om suikerbieten in bewaring tegen neerslag te beschermen en zodoende bewaarverliezen te beperken. Door vroeg te bestellen is de Toptex voor telers gunstig geprijsd. Kijk voor meer informatie op www.cosunleden.nl/toptex