Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik wil me abonneren op Cosun nieuws.

 Security code

Storing Vierverlaten

Nieuws Image
07 oktober 2017
Suiker Unie Vierverlaten is geconfronteerd met een grote schade aan de opvoerband van de bieten. Er wordt onderzocht wat de oorzaak hiervan is.
Deze zogenaamde vuile bietenband was geen onderdeel van de washuis-uitbreiding en is bestaande apparatuur die jaarlijks wordt geïnspecteerd en verkeerde nog in een goede staat. De reparatie zal enige dagen duren. In goede afstemming met productie zal de planning voor wat betreft bieten logistiek worden aangepast.
Het verlies aan productietijd zal betekenen dat de campagne hierdoor ook iets langer gaat duren. De telers worden hierover, voor zover relevant, zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
 
Inmiddels hebben beide fabrieken van Suiker Unie samen al ruim 1 mln. ton bieten verwerkt. De kwaliteit van de bieten is vorige week nog verder verbeterd. Het suikergehalte steeg naar 16,4%. De tarra daalde heel licht maar bleef net boven de 10%. Voor regionale kwaliteit cijfers klik hier.
Het wisselende weer geeft, als het zonnig en droog is, een positief effect op de kwaliteit. Maar het sombere en natte weer, en de relatief hoge nachttemperaturen zijn niet positief voor de kwaliteit. De wortelopbrengst lijkt af te steven op een opbrengst die dicht bij 90 ton netto per ha ligt.


De bietenaanvoer in Vierverlaten ligt enkele dagen stil