Eerste bietjes boven

Nieuws Image
24 maart 2021
IIn de afgelopen week is er nagenoeg niets gezaaid, zodat de stand nog steeds op ruim 1.000 hectare gezaaide bieten staat. De zaden liggen mooi gekiemd. Als de temperatuur wat oploopt staan ze aan het eind van deze week boven.
De komende dagen begint men weer te zaaien, alhoewel dit vanwege de hogere neerslag in het noorden nog beperkt zal zijn.
 
Betacal
De Betacal telerregeling staat nog open tot 1 april. De belangstelling voor deelname lijkt dit jaar verder toe te nemen.
Bietentelers vragen of het mogelijk is de levering Telerregeling 2021 nog voor de campagne te mogen ontvangen. Dit is helaas niet mogelijk. Bovendien is er voor vrije verkoop ook niets beschikbaar, de voorraad uit de afgelopen campagne is uitverkocht.
 
Sensoren
Inmiddels hebben ruim 150 telers gebruik gemaakt van het aanbod voor een sensor voor bladschimmelmonitoring in suikerbieten. De sensoren helpen de individuele teler met tijdige signalering van verhoogd risico voor infectie met cercospora in de bieten. Bestellingen voor 1 april kunnen tijdig bij de leverancier worden geplaatst om met zekerheid de sensor op tijd geleverd te krijgen. Meer informatie.