AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 Security code

Distributie bietenzaad gestart

Nieuws Image
23 februari 2022
Vanaf deze week wordt het bestelde bietenzaad bij de telers afgeleverd. De uitlevering wordt uiterlijk 10 maart afgerond. Telers die na januari bietenzaad hebben nabesteld ontvangen dit per koeriersdienst na 10 maart. Bewaar het bietenzaad op de juiste plaats na aflevering.
Telers die nog extra bietenzaad willen bestellen kunnen dat via het ledenportaal doen. De keuze uit rassen is beperkt, maar van alle resistentiesoorten is voldoende zaad beschikbaar.
 
Lokaal wateroverlast
De recente overvloedige regenval schuift het voorjaarslandwerk voorlopig op. De variatie in neerslaghoeveelheden is landelijk erg groot. Waar in het Zuidwesten lokaal de neerslagsom in februari 60 mm bedraagt, is de neerslagsom in het noordoosten plaatselijk met 180 mm drie keer zo hoog, met wateroverlast op percelen tot gevolg. Bij het uitblijven van vorst zal het maken van een goed zaaibed een stuk uitdagender worden dan vorig jaar.
Ter voorbereiding aan het aankomende zaaiseizoen geeft het IRS tips voor onderhoud aan de zaaimachine of onderhoud aan granulaatstrooiers op zaaimachines. Verder is het raadzaam om na te gaan of de inzet van granulaat op uw perceel rendabel is.