Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik wil me abonneren op Cosun nieuws.

 Security code

Campagne nat van start

Nieuws Image
20 september 2017
Vorige week is Suiker Unie van start gegaan met de bietencampagne. We hadden ons betere omstandigheden gewenst, want in veel regio’s viel overvloedig neerslag. Ondanks de neerslag is de bevoorrading van de fabrieken niet in het geding geweest.
Gelukkig zijn de weersomstandigheden verbeterd en zijn de weersvooruitzichten gunstig.
De opstart in de fabriek Dinteloord verliep vorige week moeizaam door diverse technische storingen. Vierverlaten startte conform planning. Inmiddels werken beide fabriek op volle kracht. De kwaliteitscijfers van de eerste week zijn HIER te raadplegen.
 
Suiker Unie vraagt blijvend aandacht voor kwaliteit van de ligplaatsen.  Helaas worden ook deze campagne bieten niet altijd goed opgeslagen. Bieten worden tegen of op (losse) stenen en hout gestort of in windsingels. Als er ander materiaal met de bieten meegeleverd wordt, geeft dit grote schade in de fabrieken. Bij partijcontroles en tijdens verlading wordt hier streng op toegezien en worden bieten tegen of op ongerechtigheden niet verladen. Suiker Unie roept telers en loonwerkers op om gezamenlijk dergelijke problemen te voorkomen. Als de ligplaats te klein is voor het te rooien areaal bieten dan moet er een extra ligplaats gezocht worden of in overleg het perceel in een keer extra leveren. Informatie is te vinden in de folder.


Voorbeeld van een verkeerde ligplaats