Bladschimmelwaarschuwing live

Nieuws Image
09 juni 2021
Vanaf deze week is de bladschimmelmonitor live in de BAS-app. Hiermee wordt als de situatie aanleiding geeft aan de bietenteler een melding verzonden wanneer er een actie nodig is om de bieten te beschermen.
 
De bladschimmelmonitor gebruikt de informatie van de bladschimmelsensoren in het veld. Dit jaar zijn er 600 sensoren actief die de komende weken geplaatst gaan worden. Op het moment zijn nog niet alle sensoren geplaatst en actief, maar dit zal op korte termijn worden gerealiseerd. De bladschimmelsensoren berekenen een risicowaarde aan de hand van de perceel gegevens en de luchtvochtigheid. Afhankelijk van de risicowaarde op een perceel wordt een bepaald advies gestuurd naar de BAS-app, hier ontvangt u een melding van. Een toelichting op de bladschimmelsensor is te vinden op cosunleden.nl.
 
De BAS-app voor bietenadvisering
Sinds de introductie in de loop van 2021 maken nu ruim 1.600 telers gebruik van de BAS-app. Ook niet-bietentelers kunnen de BAS-app gebruiken en zo informatie over de bietenteelt bekijken. Deze gebruikers hebben dan uitsluitend toegang tot de algemene informatie. Er maken op dit moment 165 niet-bietentelers gebruik van de BAS-app. Hoe kan de BAS app worden geïnstalleerd? klik op logo.

 
 
Heeft u de video’s van de ‘Dàg, Onkruid’ bekeken?
3 Juni vond de online Webinar van ‘Dàg, Onkruid’ plaats. De opname daarvan, maar ook de zeer interessante video’s over onkruidbeheersing, zijn (terug) te kijken via www.onkruiddag.nl.