Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik wil me abonneren op Cosun nieuws.

 Security code

Billboardcampagne ‘Mijn akker, jouw voedingsbodem’

Nieuws Image
27 juni 2018
Metershoge billboards met trotse akkerbouwers, hun handen vol met tarwe of aardappelen. Met de campagne ‘Mijn akker, jouw voedingsbodem’ wil de sector de aandacht vestigen op het werk dat akkerbouwers verzetten voor het eten op ons bord.
 
Eind juni zijn dertig billboards langs drukke snelwegtrajecten in de Haarlemmermeer en Flevoland geplaatst. ”Het doel van deze campagne is om mensen uit de stad te verbinden met wat er gebeurt op de akkers van Nederland,” zegt Dirk de Lugt, voorzitter van de Brancheorganisatie Akkerbouw, tijdens de onthulling van het eerste billboard op het akkerbouwbedrijf van Willeke Verhoef in de Haarlemmermeer. Willeke: “Veel mensen weten helemaal niet waar hun eten vandaan komt of wat ervoor nodig is om dat te produceren. De akkerbouwer ervaart weinig waardering voor zijn werk en heeft niet veel contact met de mensen die hun producten uiteindelijk opeten. Met deze campagne willen we de eerste stap zetten naar meer zichtbaarheid van en begrip voor de sector.” De campagne loopt van 27 juni tot en met 11 juli 2018.

Alle verhalen van de deelnemende akkerbouwers én de locaties van alle billboards zijn te vinden op www.jouwvoedingsbodem.nl of via Facebook, Twitter en Instagram.