Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik wil me abonneren op Cosun nieuws.

 Security code

Bijna 50% bietenzaad 2018 vroeg besteld

Nieuws Image
11 september 2017
De laatste dagen voor de sluiting termijn is nog veel gebruik gemaakt van de vroege bestelling bietenzaad voor teeltjaar 2018. Voor bijna de helft van het areaal is de rassenkeuze ingevuld. Het aaltjes resistent ras BTS 5270 N heeft met 22% op dit moment het grootste marktaandeel.
 
Het totaal aandeel bietencysteaaltjes resistente rassen in de vroegbestelling is 43%, en is daarmee weer 3% hoger dan het aandeel van het areaal in 2017. Het ras Florena KWS is het tweede grootste ras in dit segment (9%) en heeft ook resistentie tegen doorbraak rhizomanie.
Het aandeel rhizoctonia resistente rassen is ook met 3% toegenomen en komt uit op 32%. In dit segment heeft het ras BTS 7105 RHC het grootste aandeel. Het drievoudig resistent ras Urselina KWS (rhizomanie en bietencysteaaltjes en rhizoctonia) heeft nu 5% van het marktaandeel.
Met de komst van steeds weer betere resistente rassen tegen aaltjes en rhizoctonia neemt het aandeel standaard resistentie rhizomanie af van 29% in 2017 naar 19% voor volgend jaar.  
In december volgt de tweede bestelperiode. De vroeg bestelkorting is dan niet meer van toepassing.