AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 Security code

Bietenoogst bijna afgerond

Nieuws Image
26 december 2020
Bietenoogst bijna afgerond
Per afgelopen maandag, 21 december, moest nog 5% van de bieten gerooid worden. Dat percentage is vergelijkbaar met voorgaande jaren.  In december is tot nu toe dus ongeveer 25% van het totale bietenareaal gerooid, het te rooien areaal per 1 december was 30%.
Door relatief veel neerslag zijn de rooiomstandigheden niet optimaal. De bieten in bewaring die niet afgedekt, en dat zijn er relatief veel, nemen water op. Beide factoren leiden tot hogere tarracijfers. Vorig week was het tarrapercentage gemiddeld 13 procent.
Voor advies over afdekken Klik hier
Door de zachte weeromstandigheden en de daardoor relatief hoge bewaartemperatuur, loopt het suikergehalte verder terug. Afgelopen week was het gemiddelde suikergehalte 16,17% tegen 16,24% de week daarvoor. Klik hier voor regionale kwaliteitscijfers.
Wij wensen alle betrokken bij de bietenteelt heel fijne kerstdagen en alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar.
kerst.jpg