Bietencampagne afgerond

Nieuws Image
20 januari 2020
Bietencampagne afgerond
Afgelopen zaterdag heeft de fabriek Dinteloord de laatste bieten van deze campagne verwerkt. De fabriek Vierverlaten was vorige week maandag al door de bieten heen.
De eindopbrengst komt gemiddeld in Nederland op 83,9 ton wortelopbrengst per hectare. Het gemiddelde suikergehalte was 16,3%, de tarra 12,2% en de WIN 89,6 punten.
De gemiddelde suikeropbrengst bedroeg 13,7 ton suiker per hectare en kwam daarmee 3,5% lager uit dan het meerjarig gemiddelde.
Voor regionale kwaliteitcijfers klik hier.
 
Unitip-registratie compleet maken
Nu de campagne afgerond is en alle telers hun bieten geleverd hebben kunnen ook alle telers hun Unitip-registratie compleet maken. We roepen telers op dat ook zo spoedig mogelijk te doen. De uiterlijke datum is 15 februari 2020. Wie niet op tijd registreert ontvangt de eindbetaling later. In geval de registratie niet gedaan is of niet compleet is dan wordt de eindbetaling geblokkeerd.
Over teeltjaar 2018 hebben alle telers Unitip volledig ingevuld. Suiker Unie rekent erop dat iedereen dat dit voor het achter ons liggende teeltjaar ook weer doet.

SU-20Vierverlaten_Bietencampagne_Losbunker_Sanne-20van-20Hassel_02-(1).jpg