AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 Security code

Zomer in oktober

Nieuws Image
17 oktober 2018
We hebben een week van uitzonderlijk zomerweer in oktober gehad. De droogte en de hoge temperaturen, en daardoor slapende bieten, zijn ongewoon voor de tijd van het jaar. Op veel plaatsten zijn nog haspels te zien, soms zelfs ook in de suikerbieten.
De vele zonuren geven een verhoging van het suikergehalte, echter de hoge temperaturen temperen deze stijging ook weer enigszins.
Het suikergehalte was afgelopen week 17,1% en daarmee voor het eerst boven de 17%. De voorspelde stijging wordt daarmee bewaarheid. Gezien de weersverwachting mag een verdere stijging verwacht worden. Wel hopen we ook op wat koudere nachten die nog een extra stijging kunnen geven.
Er komen bij ons regelmatig nog vragen over bladschimmelbestrijding. Is dit nog nuttig? En tot wanneer kan dat nog? Antwoorden hierop worden gegeven op de site van het IRS.
De oogst van veel akkerbouwproducten is al nabij afronding. De bietenoogst verloopt ook vlot. De tarra blijft laag. Net als vorige week gemiddeld weer 6,6%. De regionale cijfers zijn hier te raadplegen.
 
Cosun Magazine
Deze week is aan de geabonneerden weer het Cosun Magazine verzonden, het vijfde nummer van dit jaar. Dit magazine is ook online hier te vinden.