Unitip bijeenkomsten bijna afgerond

Nieuws Image
21 maart 2019
De laatste bijeenkomsten vinden deze week plaats. Er zijn veel onderwerpen besproken. In de bietenteelt is het nodige in beweging.
 
Er waren veel vragen en diepgaande discussies over een groot aantal onderwerpen zoals hoe moet het nu met de insectenbestrijding?  Hoe voorkomen we zogenaamde afdraaiers? Wat zijn de aandachtspunten voor de bladschimmelbestrijding? En natuurlijk is ook vaak gesproken over de rassenkeuze en hoe de bieten het beste te kunnen bewaring. Actuele onderwerpen als nabestellen en leveren van bietenzaad en de recent gepresenteerde Betacal regeling kwamen ook aan de orde.
Het beleid rondom gewasbeschermingsmiddelen houdt de gemoederen bezig. Jarenlang gebruikte herbiciden staan plots ter discussie. “Een geslaagde onkruidbestrijding zonder Fenmedifam en Desmedifam wordt heel moeilijk en duur”, aldus de uitkomst van een van de Unitip gespreksgroepen.

Eerste bieten komen boven

Enquête IRS
Het IRS wil graag weten hoe bietentelers en andere gebruikers van IRS informatie de huidige communicatie van het IRS ervaren. Hoe kan dit eventueel nog worden verbeterd? 
Met het invullen van een korte enquête helpt u het IRS verbeteringen aan te brengen in de manieren waarop zij informatie naar u communiceren. Het kost u slechts 8 minuten.
Als u de samenvatting van de enquête graag ontvangt, kunt aan het eind van de enquête uw e-mailadres achterlaten. Als u dit niet wenst, blijft uw reactie volledig anoniem.
De enquête is in te vullen via de link: https://nl.surveymonkey.com/r/37H5N2X
 
Toelichting
Het onderzoek wordt uitgevoerd door afstudeerstagiaire Lisa Müller. Ze studeert communicatie aan de Hogeschool Rotterdam en rond dit af middels een stage bij het IRS. Het onderzoek is gericht op de huidige communicatie van het IRS richting de telers en hoe die verbeterd kan worden.
Bij eventuele vragen of opmerkingen vragen wij u dan ook contact op te nemen met haar via het volgende e-mailadres: muller@IRS.nl.