AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 Security code

Suikergehalte flink in de lift

Nieuws Image
25 oktober 2018
Afgelopen week was het suikergehalte van de aangevoerde bieten gemiddeld 17,7%. Een forse stijging van de week ervoor toen het gehalte gemiddeld 17,1% was. Dergelijke stijgingen komen wel vaker voor, maar alleen als de omstandigheden gunstig zijn, voldoende zonuren en relatief koude nachten. Daar werd afgelopen weken redelijk goed aan voldaan.
Gemiddelde over de eerste 6 weken van de campagne is het suikergehalte 16,8%. We verwachten op basis van het huidige verloop een campagnegemiddelde van 17,2%.
Door de nog steeds uitzonderlijk droge omstandigheden is het tarrapercentage ook zeer laag. Afgelopen week met 5,9% zelfs nog lager dan de weken ervoor. Het tot op heden gemiddelde is 6,3% tarra. Wij verwachten een campagnegemiddelde van net onder de 8%.
Voor regionale kwaliteitscijfers klik hier.
Op de klei geeft de droogte ook als gevolg dat er soms moeilijk gerooid kan worden zonder de bieten te veel te beschadigen. Hier en daar wordt soms zelfs nog beregend om te kunnen oogsten.
Op de lichte grond is het oogsten soms lastig doordat de grond te los is en bieten hoog in de grond staan. Zie ook het IRS-bericht ‘Rooi en kop zeer precies’.
De verwerking van de bieten loopt voorspoedig. Er is nu zo’n 35% verwerkt. Het einde van de campagne wordt rond 10 januari verwacht.

Ligplaats-bieten.jpg