AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 Security code

Nog steeds droog

Nieuws Image
10 oktober 2018
De eerste maand bietencampagne zit erop. Inmiddels zijn 1½ miljoen ton bieten verwerkt.
De oogst vordert ook gestaag onder goede omstandigheden. De tarracijfers zijn nog steeds zeer laag, afgelopen week gemiddeld 6,6%.
Het is oktober en nog steeds erg droog. Dat is gunstig voor de rooiomstandigheden maar ongunstig voor de groei van de bieten. Hoewel op veel percelen de bieten door de neerslag eind augustus nieuw blad hebben gemaakt, kan dit nieuwe blad niet optimaal produceren vanwege de droogte in veel regio’s. Daarnaast zijn er ook diverse percelen waarbij de bladziekten toch nog toegeslagen hebben.
Het suikergehalte is de afgelopen week gestegen met 0,4% naar 16,8%. We rekenen erop dat deze stijging ook doorzet omdat de nachten relatief koud zijn en er overdag veel zon is. Klik hier  voor de regionale kwaliteitscijfers.

Hou Ledenportaal in de gaten
Omdat de opbrengsten lager zijn dan aanvankelijk verwacht en omdat de fabrieken goede verwerkingscijfers halen zal de campagne naar verwachting ook een week korter worden of mogelijk nog iets meer. Dat betekent dat we nu al inlopen op de afnameplanning en dat zal waarschijnlijk nog verder doorgaan. Daar waar het van toepassing is zullen de telers de komende week geïnformeerd worden wat de situatie in hun afnamerayon is. Dit wordt via het ledenportaal met de telers gedeeld. Belangrijk is dus dat de telers de attenderingen van Cosun in de gaten houden en hun berichten op het ledenportal lezen.

Laden.jpg