Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik wil me abonneren op Cosun nieuws.

 Security code

Koude eindfase campagne

Nieuws Image
01 februari 2018
De bietencampagne is in de eindfase gekomen. De laatste aanvoer is voor Dinteloord gepland om maandag 5 februari en voor Vierverlaten op zaterdag 10 februari.
Vorst
Het lijkt er op dat volgende week nog een koud staartje aan de campagne komt. Er is vanaf zondag nachtvorst voorspeld waarbij de temperatuur enkele dagen van -5 tot -7 graden  daalt. De temperatuur aan de grond zal dan nog lager zijn. Dat betekent dat de bietenhopen tegen vorst beschermd moeten worden. Bieten met vorstaantasting zullen niet geladen worden. Klik hier voor het IRS bewaaradvies
Kwaliteit
Afgelopen week bleef de bietenkwaliteit gelijk aan de week daarvoor. Het suikergehalte was 16,2%, de tarra 13,9% en de WIN 90,6. Klik hier voor de regionale cijfers
De verwachte eindcijfers van de bietenkwaliteit bedragen 16,65% suiker, 12,5% tarra en 90.8 WIN.
De agrarische dienst voorziet een gemiddelde wortelopbrengst van 93 ton per hectare en een suikeropbrengst van 15,5 ton per hectare.
Unitip
Er zijn nog veel telers die de registraties voor Unitip moeten completeren. Dat kan nog tot en met 15 februari.  Alleen bij een volledige registratie ontvangen de telers € 250,- per bedrijf.