Digitale teeltvergadering een succes

Nieuws Image
17 december 2020
Afgelopen week en deze week hebben we in totaal 10 digitale teeltvergaderingen gehouden. De belangstelling was groot. Ruim 2000 telers volgden de live-uitzendingen. Maar ook veel telers bekeken de  uitzending naderhand. En dat kan nog steeds, tot het eind van het jaar. De eerder per e-mail verstuurde link kan daarvoor gebruikt worden.
 
Campagne
Inmiddels is ruim 2/3 van de bieten verwerkt. De verwachting is dat de campagne tot de laatste week van januari duurt. De campagne zal dus nog zo’n 6 weken duren. 
Waarschijnlijk zal de fabriek in Vierverlaten enkele dagen eerder gereed zijn dan Dinteloord, dit in verband met de storing die enkele weken geleden optrad in Dinteloord.
Vanwege de late campagnestart, en dus weinig bieten die in september gerooid zijn, staan er nu nog relatief veel bieten in de grond. Per afgelopen maandag (14 december) was dat nog 12%. Onze verwachting is dat de telers grootste deel hiervan deze week zullen rooien.
Het suikergehalte loopt iets terug. Vorige week was het gemiddelde gehalte 16,2%.
Klik hier voor regionale cijfers.
 
Grip op uw bedrijf
Cosun ondersteunt het programma Grip op je bedrijf van LTO Academie. Het programma is bedoeld voor agrarisch ondernemers die nadenken over de toekomst van het bedrijf. Voor ondernemers die zicht willen krijgen op welke bedrijfsstrategie bij hen persoonlijk en bij het bedrijf past, met oog voor verduurzaming. Dit programma onderscheidt zich door de gebalanceerde combinatie tussen hart en hoofd; praktijk en theorie. Klik hier voor de relevante site van LTO Academie waarop een en ander nader toegelicht.
Cosun mag dit programma aan haar leden aanbieden tegen het LTO tarief, telers moeten dit zelf betalen. Mocht u ge├»nteresseerd zijn of collega’s in uw omgeving kennen die interesse hebben, dan kan aanmelding via LTO Academie.

Pieter Brooijmans en Gert Sikken in de studio