AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 Security code

Campagne op stoom

Nieuws Image
19 september 2018
Vorige week was de eerste aanvoerweek en was het suikergehalte gemiddeld 15,9%. Er zijn grote verschillen tussen de partijen die geleverd zijn, grofweg variĆ«rend van onder de 14% tot boven 19%. Dit heeft alles te maken met het al of niet optreden van hergroei van de bieten waarbij nieuwe blad is gevormd en waardoor het suikergehalte daalt. De verwachting is dat, zeker gezien de zonnige omstandigheden van deze week, het suikergehalte snel zal stijgen tot boven 16%.
Omdat de oogstomstandigheden gunstig zijn, zijn de tarrapercentages ook laag, gemiddeld 6,5%. Klik hier voor cijfers per regio. Er zijn nog geen betrouwbare cijfers aangaande de wortelopbrengsten. Daarvoor zijn nog meer cijfers nodig van opbrengsten van gerooide percelen.
 
De fabrieken zijn inmiddels vol op stoom. De fabriek in Vierverlaten heeft een zeer goede eerste week gehad. De fabriek in Dinteloord kampte de eerste paar dagen met enige storingen, maar die zijn verholpen. Per saldo hebben beide fabrieken zelfs iets meer bieten verwerkt dan de planning.  
 
Het rooiwerk verloopt over het algemeen goed. Wel is er vanwege hoog boven de grond groeiende bieten op veel percelen meer aandacht nodig voor het rooi- en kopwerk. Zie ook het IRS-nieuwsbericht ‘Rooi en kop zeer precies’.  
 
Onlangs is Cosun Magazine nummer 4 verschenen: https://www.cosunleden.nl/algemeen/cosun-magazine. In dit nummer wordt ondermeer een oproep gedaan voor nieuwe ledenraadsleden. Welke procedure hiervoor wordt gevolgd is in het nieuwsbericht daarover na te lezen: https://www.cosunleden.nl/nieuws/kandidaat-bestuurders-gezocht

IMG_2926-Rooien-Mantingh-gezond-blad.JPG