Campagne in de laatste fase

Nieuws Image
09 januari 2020
De bietencampagne zit in de laatste fase. De fabriek Vierverlaten draait aanstaande maandag af en volgende week vrijdag de fabriek Dinteloord. Gelukkig zal vorst ons in de laatste fase van de campagne bespaard blijven, zie voor het actuele Bewaaradvies de IRS-site. Wel zijn de temperaturen relatief hoog voor ideale bewaring. Via BAS (Bieten Advies Systeem van Suiker Unie) is een inzicht te krijgen in de bewaartemperaturen van een aantal bietenhopen. Zie voor meer informatie de ‘Bewaartemperatuur monitoring’-kaart.

We verwachten een eindopbrengst van ongeveer 83 ton wortelopbrengst per hectare, een suikergehalte van 16,4%, een WIN van 89,6 en 12% tarra. De verwachte gemiddelde suikeropbrengst per hectare is 13,6 ton.
De afgelopen week was het suikergehalte gemiddeld 16,2 procent. Er is dus sprake van slechts een geringe daling van het suikergehalte. Voor regionale cijfers klik hier.
 
BTW
De fiscus heeft besloten om vanaf 1 januari 2020 bij ondernemers met een eenmanszaak het btw-nummer te wijzigen. Dit betreft ook heel veel landbouwers en dus ook onze bietentelers. De fiscus heeft deze ondernemers een brief gestuurd met hun nieuwe btw-identificatienummer (afgekort: btw-id). Het nieuwe btw-id is opgebouwd uit landcode (NL), 9 cijfers, de letter B en een controlegetal van 2 cijfers (lengte 14; dus gelijk aan het oude btw-nummer).
Het is voor Cosun van belang dat de telers hun correcte BTW-nummer aan ons doorgeven. Op oude BTW-nummers mogen geen betalingen meer gedaan worden.
Hierbij het verzoek aan telers die hun BTW-nummer nog moeten wijzigen dit zo spoedig mogelijk te doen op het Ledenportaal van Cosun of, indien u niet beschikt over internet, dit schriftelijk door te geven aan: Suiker Unie t.a.v. Agrarische Dienst, Postbus 100, 4750 AC OUD-GASTEL.