AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 Security code

BAS bladschimmelmodule nu live

Nieuws Image
17 juni 2020
Afgelopen week is in de BAS-app de bladschimmelmodule live gegaan. Met deze module is het mogelijk om de infectiekansen voor cercospora en stemphylium voor uw perceel in te zien. De infectiekans wordt bepaald aan de hand van het microklimaat tussen het bietengewas, wat op percelen door heel Nederland met sensoren wordt gemeten. Toont uw perceel een hoge infectiekans? Wees dan alert op de eerste sporen van bladschimmels. Zie ook het IRS-bericht ‘Sensoren voor bladschimmelinfectiekansen weer online’. Voor meer informatie over bladschimmels: www.irs.nl/bladschimmel


BAS app gebruiken
De BAS app biedt een snelle en effici├źnte toegang tot teeltadviezen en informatie over suikerbieten. Suiker Unie wil met het Bieten Advies Systeem (BAS) de telers persoonlijk en perceel specifiek adviseren. Onderdeel hiervan is de BAS app, waarmee op de smartphone en tablet allerlei nuttige informatie omtrent de bietenteelt te vinden is. Alle leden van Cosun hebben recent een bericht ontvangen over de mogelijkheid om de BAS app te downloaden.
De BAS app kan worden ge├»nstalleerd op de smartphone of de tablet, zoek hiervoor in de Apple App Store of de Google Play Store op “BAS Cosun”.