AANMELDEN NIEUWSBRIEF


 Security code

Aviko CEO Merckens treedt terug

Nieuws Image
06 december 2018
Per 1 januari 2019 treedt Piet Hein Merckens terug als CEO van Aviko, onderdeel van Royal Cosun. Verschil van inzicht over de implementatie van Aviko’s strategie heeft tot dit besluit geleid.

Piet Hein Merckens: “Aviko is een geweldig bedrijf met getalenteerde, betrokken medewerkers, een sterk merk en een fors groeipotentieel. Met de juiste focus, een ge├»ntegreerde aanpak en ieders inzet gaat Aviko een succesvolle toekomst tegemoet.”
Piet Hein Merckens trad in 2014 aan als CEO bij Aviko. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties waaronder die van CEO van Wessanen en algemeen directeur bij Douwe Egberts/Sara Lee. Hij begon zijn loopbaan bij Procter & Gamble.

Albert Markusse, CEO van Cosun: “We bedanken Piet Hein Merckens voor zijn bijdrage aan het succes van Aviko. Tijdens de periode dat hij leiding gaf aan Aviko is een significante vooruitgang in resultaten geboekt. Bovendien is de organisatie verder geprofessionaliseerd en voorbereid op verdere groei.”
In de komende tijd zal Piet Hein Merckens een aantal projecten afronden en een soepele overdracht van verantwoordelijkheden voorbereiden.