Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik wil me abonneren op Cosun nieuws.

 Security code

Aanbieding bewaarkit bietenzaad

Nieuws Image
20 maart 2018
Vanaf 2018 is het voor bietentelers niet meer mogelijk om overgebleven bietenzaad terug te leveren. Als dit op een goede manier wordt bewaard, kan het bietenzaad volgend jaar nog prima worden gebruikt.
De bewaarkit van Suiker Unie is geschikt om het bietenzaad te bewaren. Belangstellende bietentelers kunnen voor eigen gebruik een kit bestellen bij Suiker Unie voor €15 exclusief btw en inclusief bezorgkosten.
 
De kiemkracht van bietenzaad wordt bij bewaren sterk beïnvloed door vocht. Daarom vraagt het bietenzaad dat voor volgend jaar wordt bewaard extra aandacht na het zaaien. Het is van belang om na het zaaien het overgebleven zaad direct uit de zaaimachine te halen en het volgens één van de door het IRS beproefde methoden te bewaren (zie het hoofdstuk ‘Bewaaradvies overgebleven bietenzaad’ in de IRS-Teelthandleiding). Het indrogen kan prima in de bewaarkit van Suiker Unie. De kit bestaat uit een kunststof vat van 10 liter en droogmiddel (Silicagel en/of droogmiddel op basis van zouten en zetmeel) voor het eerste jaar gebruik. Gebruik voor het indrogen elk jaar nieuw droogmiddel. Zorg dat altijd bekend is welk zaad (ras en actieve stoffen) bewaard wordt en de eventuele veiligheidsinstructies zichtbaar zijn.
 
Belangstelling? Stuur een mail naar agrarischedienst@suikerunie.com met bedrijfsnummer, naam en adres, en wij sturen de bewaarkit zo spoedig mogelijk naar u toe. De kosten van €15,- per kit (exclusief BTW en inclusief bezorgkosten) worden verrekend met de bietenlevering.
2018-03-20-PHOTO-00000099.jpg